Минуло десять днів від початку голодовки Ю. Тимошенко. Преса якось спокійно відреагувала на цю дату, незважаючи на те, що Юлія Володимирівна тепер уже голодує не тільки проти того, що за нею підглядали в лікарняній палаті, а й за визнання правильних результатів виборів у проблемних округах.

У Державній пенітенціарній службі заявили: «Як і раніше, від медичного обстеження Тимошенко відмовилася. Відбулася лише співбесіда з членами медичної комісії, під час якої лікарі настійливо рекомендували засудженій відмовитися від голодовки. Крім того, медики вирішили втретє звернутися до лікарів засудженої Тимошенко — представників берлінської клініки «Charіte» із проханням прибути до України для обстеження пацієнтки й визначення подальшого реабілітаційного процесу».

Але закордонні медики на ці звернення останнім часом якось не реагують і не навідуються до пацієнтки ось майже вже місяць.

Тим часом стан здоров’я екс-прем’єра різко погіршився. Вона майже не встає. Про це 7 листопада біля ЦКЛ №5 заявив журналістам її адвокат Олександр Плахотнюк. За його словами, погіршення стану здоров’я Тимошенко пов’язано і з її голодовкою, і з тим, що лікування фактично припинено. Плахотнюк зазначив, що Тимошенко має намір продовжувати голодувати доти, доки європейська громадськість не визнає вибори в Україні сфальсифікованими.

Харків.