Будівельна галузь України готова реалізовувати масштабні проекти, спрямовані на розвиток внутрішнього ринку. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров після ознайомлення з потужностями заводу з виробництва залізобетонних конструкцій ПАТ «Домобудівний комбінат №4» (на знімку). 

«Домобудівний комбінат №4» завдяки проведеній чотири роки тому модернізації зараз випускає будматеріали з високим рівнем тепло- та енергозбереження й активно нарощує обсяги виробництва. Сьогодні продукція комбінату та зведені з неї будинки відповідають найвищим європейським стандартам енергоефективності. «Будівельна галузь виступає локомотивом, який може підняти внутрішній ринок», — цитує Миколу Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну. Також глава уряду наголосив, що зараз «вітчизняна будівельна індустрія завантажена лише на 30-40 відсотків, тож реалізація масштабних проектів можлива».

За словами прем’єра, збільшення обсягів будівництва сприятиме розвитку внутрішнього виробництва, що сприятиме вирішенню двох стратегічних завдань: захисту вітчизняної економіки від негативних наслідків світової економічної кризи та здешевленню вартості житла для населення. Крім того, внаслідок активізації будівельної галузі буде створено нові робочі місця, адже одне робоче місце в будівництві підтримує до 10 робочих місць в суміжних галузях.

М. Азаров підкреслив, що важливим на сьогодні залишається питання: як зробити програму державної підтримки з реалізації житла для громадян доступнішою для широких верств населення? «І ми готуємо такі рішення. Бо завод готовий вдвічі більше будувати. Але хто купуватиме збудоване?».

Прем’єр нагадав, що з метою вирішення житлової проблеми в країні уряд ухвалив низку програм, які вже діють. 

Це, зокрема, програми соціального житла для бюджетників, часткового фінансування, іпотечного кредитування, здешевлення кредитів та ін. Крім того, на законодавчому рівні значно спрощено дозвільні процедури для будівельників та процедуру виділення земельних ділянок.

Фото з сайту «Урядовий портал».