Лідер «Правого сектору», народний депутат України в 39-му виборчому окрузі (Дніпропетровська область) Дмитро Ярош заявив, що поки що не вступає до провладної коаліції. «Ні, поки що не планую», — відповів він на запитання «Голосу України».
Першочерговими завданнями для нового парламенту Ярош вважає національну безпеку, реформування Збройних Сил та інших силових структур. «Нині це необхідно країні для того, щоб виграти війну», — сказав він.
Ярош зізнався, що поки що не дуже комфортно почувається у Раді. «Це, мабуть, нормальний емоційний стан людини, яка в перший раз потрапляє у нове коло людей, — сказав він. — Я чудово усвідомлюю, що в політиці трошки інші правила гри, ніж на фронті. Там усе чітко і зрозуміло, а тут — будуть якісь інтриги, кулуарні домовленості».
Лідер «Правого сектору» розповів, що повернувся з АТО у вівторок, 25 листопада. Він планує відвідувати не всі засідання парламенту. «Я виборцям казав, що основну частину свого часу приділятиму військовим справам, — сказав Ярош. — А на ключові стратегічні голосування, звичайно, буду в Києві».
На запитання, чи будуть бійки в новому парламенті, Дмитро Ярош відповів: «Дуже б цього не хотілося. Сподіваюся, що робота буде конструктивна, спрямована на державне будівництво, а не на розподіл посад, обстоювання власних або групових інтересів. Ми для цього зробимо все, що від нас залежить. Може, хтось думає, що Ярош прийде в парламент і когось наб’є, усі чекають якогось шоу. Але вже досить шоу. Бо кров ллється. Треба просто працювати, працювати на благо українського народу і все».