9 листопада виповнюється 140 років від дня народження українського поета, прозаїка, літературного критика, перекладача, публіциста, художника, громадського та культурного діяча Богдана Лепкого. 
Улюбленим місцем, про яке часто згадував письменник у своїх творах, була Бережанщина, де він провів дитинство в родині дідуся-священика, де навчався у гімназії. Містечко Бережани Богдан Лепкий називав «галицькими Атенами». Не дивно, що саме тут відбулися наймасштабніші ювілейні заходи: урочиста академія «Я несу тобі часточку своєї душі», презентація його перевиданих творів, ювілейне погашення конверта «Богдан Лепкий — учень Бережанської гімназії».
Виставку «Я жив тобою, Україно» відкрито в обласному держархіві. В експозиції — прижиттєві твори Лепкого, світлини, календар товариства «Просвіта» за 1927 рік, у якому є повідомлення про те, що Богдан Лепкий отримав звання почесного члена цього товариства, випуск журналу «Дзвони», присвячений його 60-річчю. 50 років — з 1941-го по 1991-й — ім’я Богдана Лепкого на його Батьківщині було під забороною, твори не видавали.
Тернопільська область.