Традиційна пластова «Спартакіада», яка протягом трьох днів тривала в Івано-Франківську, зібрала близько 500 учасників з різних куточків України. Пластунів зі Львова, Києва, Луцька, Ужгорода, Прикарпаття, Тернополя та інших міст представляли 18 команд дівчат і 24 — хлопців різних вікових категорій. Українські скаути мірялися силами у чотирьох видах спорту: футболі, баскетболі, гандболі та волейболі.

Змагання показали, що найбільш вправними атлетами є львів’яни. Перемогу здобули команда дівчат з міста Лева «Обережно: ноги» та команда юнаків «Чорні хлопці». Серед старших пластунів найрезультативнішими були «Червона калина» та «Хвилі».

Організатор змагань, Івано-Франківський осередок Пласта, приурочив «Спартакіаду» до 70-ї річниці створення Української повстанської армії (УПА) та столітнього ювілею заснування Пласта в Україні. Метою акції, окрім популяризації здорового способу життя, було вкотре згадати велику національну визвольну боротьбу та надати можливість юнацтву відчути командний дух, який панував серед вояків УПА під час боротьби за незалежність України.

На завершення змагань до учасників «Спартакіади» завітали заступник міського голови Івано-Франківська з гуманітарних питань Михайло Верес та начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Мирослав Карабін. Саме за сприяння профільного обласного управління в рамках реалізації програми «Національне патріотичне виховання молоді Прикарпаття» відбулись скаутські спортивні змагання.

Після оголошення переможців українським пластунам представив свою творчість музичний гурт «Los Colorados».

 

Івано-Франківськ.

Фото надане прес-службою Івано-Франківського осередку Пласта.