У Запоріжжі буханець подорожчав у середньому на 40 копійок або майже на 10%. Ціна здобних булочок зросла на 15—20 копійок (7%). Популярний у місті нарізний «Олександрівський» хліб вже можна купити за 4.82 замість 4.40. Ціни на кілька так званих соціальних сортів начебто перебувають на контролі облдержадміністрації, однак і їх з початком нового року переглянуть. Покупці скаржаться, що ці сорти одразу майже зникли з продажу.

Нові цінники пекарі пояснюють здорожчанням муки (на 10%) та енергоносіїв і підвищенням зарплат. Як з’ясувалося на спеціально скликаній нараді у Запорізькій облдержадміністрації, влада дізналася про зростання цін на хліб  останньою. До того ж підприємства-виробники хлібобулочних виробів не скористалися «Програмою забезпечення Запорізької області продовольчим зерном та борошном на 2012 рік», яка передбачає виділення з облбюджету компенсацій відсоткової ставки за короткостроковими кредитами, які взяли згадані підприємства для закупівлі продовольчого зерна та борошна. На практиці пекарі замість допомоги мають лише зайвий клопіт з контрольними органами. 

Перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Віктор Ємельяненко пообіцяв врахувати всі зауваження виробників хліба під час наступної сесії обласної ради.