Кіровоградський районний суд розпочав розгляд кримінальної справи відносно двох колишніх посадовців одеської міліції Олексія Хлєвнова і Андрія Гукасяна. Колишнього заступника начальника обласного УВС і заступника начальника управління карного розшуку звинувачують у службовій недбалості, яка призвела до загибелі людей під час операції із затримання банди Дікаєва. Підсудним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 5 років.
Суд обрав для них запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
За інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області, державне обвинувачення у справі забезпечують працівники цієї прокуратури.
Тим часом брат убитого інспектора ДАІ Іван Розмаріца заявив, що ніхто з керівників операції жодного разу не подзвонив, не вибачився, не приїхав ані на похорон, ані на поминки.
Нагадаємо, що ліквідація в Одесі банди кілерів відбувалася з 29 вересня по 1 жовтня 2011 року. За різними версіями, а також офіційною інформацією, тоді вбили від двох до чотирьох кілерів, ще один зник. Під час операції загинули два працівники міліції — 21-річний «беркутівець» та 40-річний даішник, ще четверо дістали поранення.
Лише за щасливого збігу обставин не постраждали студенти найближчого гуртожитку та мешканці будинків. Як інформувала тоді ТСН, за словами командира взводу «Беркута» Євгена Сідловського, однією з помилок під час підготовки спецоперації була недостовірна інформація працівників, які вели стеження, про те, що злочинців лише двоє і вони неозброєні (!).
Операція нагадувала бойовик, знятий дилетантами. Спочатку банду професійних кілерів мала затримувати неозброєна (на використання автоматів було накладено заборону) група з 12 силовиків, двоє з яких — працівники ДАІ.
У завершальному етапі операції 1 жовтня взяло участь майже дві сотні озброєних бійців спецпідрозділів, результатом операції стали два (офіційно) чи чотири (неофіційно) вбитих злочинці. Ще одному вдалося утекти. Керівника банди убили снайпери, хоча саме він міг вивести на замовників та можливих керівників злочинної групи.