Члени медичної комісії МОЗ прибули до центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», щоб оглянути екс-прем’єра Юлію Тимошенко, котра проходить лікування, і спробувати вчергове відмовити її від голодовки.
Це повідомлення з’явилося на офіційному сайті ЦКЛ №5. Нагадаю, кілька днів тому Тимошенко відмовилася від усіх запропонованих медичних процедур, призначених лікарями німецької клініки «Шаріте», й оголосила голодовку.
За даними ЦКЛ, екс-прем’єр знову відмовилася пройти огляд. Під час бесіди з пацієнткою медики просили її припинити голодовку й надали свої рекомендації стосовно подальшого медикаментозного й фізіотерапевтичного лікування. Ураховуючи позицію Тимошенко, а також той факт, що лікарями екс-прем’єра є фахівці клініки «Шаріте», члени медичної комісії МОЗ прийняли рішення знову звернутися до німецьких колег. Українська сторона запрошує лікарів Тимошенко найближчими днями прибути до України для огляду, обстеження й вироблення рекомендацій з подальшого медичного супроводу пацієнтки. Українські лікарі сподіваються, що фахівці клініки «Шаріте» вплинуть на Тимошенко, щоб вона закінчила голодовку.
Члени медичної комісії констатували, що нині Тимошенко не виконує лікувальних призначень німецьких лікарів, що не дає змоги здійснювати процес реабілітації. За інформацією ЦКЛ, представники «Шаріте» востаннє відвідували свою пацієнтку понад три тижні тому. На попередні запрошення МОЗ прибути до України німецькі медики поки що не відповіли згодою.
Повідомляється також, що пацієнтка тривалий час перебуває в лікарні й фактично не отримує лікування, оскільки оголосила голодовку й відмовилася від медичних процедур, призначених лікарями німецької клініки.
Лікарі підкреслюють, що діють винятково в інтересах пацієнтки й продовжують використовувати всі можливі способи, щоб переконати Тимошенко відмовитися від «політично мотивованої» голодовки й продовжити належне лікування.
Тема лікування 
Ю. Тимошенко — перебування її в стінах медичної установи й відмова від лікування, голодовка — мабуть, найобговорюваніша останнім часом у мережі Інтернет.
 
Харків.