Вісімсот тонн плодів на добу перероблятимуть на новому заводі з виробництва концентрованих соків, що став до ладу на околиці райцентру Липовець на Вінниччині. Продукція підприємства з’явиться на прилавках магазинів під торговою маркою «Яблуневий дар».
Вітчизняний інвестор витратив на будівництво та придбання обладнання 9,5 мільйона гривень. Завод, на якому працюватимуть сто робітників, збудовано впродовж восьми місяців, у такі короткі терміни в області не ставало до ладу жодне інше нове підприємство. Директор заводу — Василь Ведмідь — повідомив, що вже наступного року заплановано збільшити технологічні потужності втричі, після чого підприємство в Липовці стане одним з найбільших виробників концентрованих соків не тільки на теренах нашої країни, а й за її межами.
У цьому районі в жовтні запрацювали технологічні лінії ще одного нового підприємства — заводу з виробництва паливних пелетів (пресовані гранули з соломи). Перша пробна продукція зійшла з конвеєра Ладижинської птахофабрики, планова потужність якої — 400 тисяч тонн курячого м’яса на рік. Поруч з фабрикою той само інвестор, також вітчизняний, будує два суміжні підприємства — комбікормовий та олієекстракційний заводи. Це найбільший інвестиційний проект, що реалізується в регіоні. Його загальна вартість — 1,5 мільярда американських доларів. На трьох названих підприємствах працюватиме десять тисяч робітників.
У липні цього року у Вінниці урочисто відкрили нову кондитерську фабрику, поруч з якою продовжують будівництво молококомбінату. Став до ладу новий цех на заводі з виробництва рибних консервів «Вінтар». Завдяки добудові приміщення на Вінницькому олійно-жировому комбінаті збільшено добову потужність на 300 тонн насіння, загалом протягом доби тепер переробляють тисячу тонн насіння соняшнику. Введено в експлуатацію технологічну лінію з виробництва маргарину. Завершено реконструкцію Гайсинського консервного заводу, що відновив роботу після тривалої перерви.
У селах області продовжують будівництво п’яти потужних тваринницьких комплексів, три з яких запрацювали у 2012-му. Крім двох введених в експлуатацію сонячних станцій, розпочато роботи на ще семи аналогічних об’єктах.
— Інвестор повернувся обличчям до регіону тому, що обласна влада сприяє його роботі, обласна і районна адміністрації супроводжують усі виробничі об’єкти, — так пояснив активність спорудження названих новобудов голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига. При цьому додав, що серед об’єктів соціальної сфери до кінця року стане до ладу новий шестиповерховий хірургічний корпус обласної клінічної лікарні імені Пирогова.
   
 Вінницька область.    
Інвестори  повернулися обличчям до Вінницького регіону, бо обласна влада сприяє реалізації  їхніх проектів, супроводжуючи спорудження всіх об'єктів,  десять з яких стали до ладу  нинішнього року.