Держслужбовці Прикарпаття написали листа Президенту.
Молодіжна рада Івано-Франківської обласної організації профспілки звернулась до Президента Віктора Януковича з проханням забезпечити з 1 січня 2013 року введення в дію нового закону «Про державну службу», особливо розділу VІ, в якому йдеться про «оплату праці, заохочення і соціальні гарантії державного службовця».
Зокрема, у листі зазначається: «Кваліфікована і освічена молодь — майбутнє цивілізованої європейської України. Проте низька зарплата призводить до відпливу молодих кваліфікованих працівників з державної служби, що в свою чергу погіршує кадровий потенціал органів місцевої влади».
Держслужбовці зазначають також, що протягом 2010—2012 років вони не отримували жодних надбавок, доплат, матеріальних допомог, передбачених чинним законодавством. Тож кваліфіковані працівники перебувають на межі виживання.
«Цю вкрай важку ситуацію може змінити тільки реформа в оплаті праці державних службовців, передбачена законом «Про державну службу», який набирає чинності з 1 січня 2013 року. Зважаючи на це, шановний Вікторе Федоровичу, просимо вас особисто проконтролювати недопущення зупинення з 1 січня 2013 року дії розділу VІ «Оплата праці, заохочення і соціальні гарантії державного службовця».
 
Івано-Франківськ.