Об’єднана опозиція «Батьківщина» не складатиме присягу народних депутатів у Верховній Раді наступного скликання до того моменту, поки не оголосять останнього переможця по мажоритарних округах. Про це під час брифінгу заявив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
«Теоретично опозиція може підтримати невизнання парламентських виборів максимум по одному-двох округах, де фактично встановити результати неможливо через те, що, приміром, було спалено протоколи», — сказав народний обранець.
Також, за його словами, об’єднана опозиція наполягає на звільненні голів Київської міської адміністрації Олександра Попова, Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, Вінницької — Миколи Джиги, Миколаївської — Миколи Круглова, Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка, «які причетні до фальсифікацій результатів парламентських виборів».
Водночас він зауважив, що об’єднана опозиція вимагатиме порушення кримінальних справ стосовно окремих голів окружних виборчих комісій, де досі не встановлено результати виборів.
Також М. Томенко висловив думку, що Партія регіонів не пропонує комуністам участі в парламентській більшості, тому що це їм дуже дорого коштуватиме. «Якщо слухати риторику комуністів, які за останні дні вже критикують дітей Прем’єр-міністра, але бояться називати прізвища прем’єра і Президента, вони частково стають опозиційними. Можна зробити такий висновок: комуністам не пропонують увійти до парламентської більшості, тому є чітка установка, що вибори повинні завершитися за умови, коли у фракції Партії регіонів буде 226 осіб», — зазначив заступник глави парламенту.