У цьому запевнила під час прес-туру на Дніпропетровському «Хлібозаводі № 10» директор підприємства Галина Адамчик.

Як відомо, сировина для пекарів цього року подорожчала на 10—15%, що в деяких областях одразу призвело до зростання цін на 20—30 копійок за буханець. У Дніпропетровську зупинити подорожчання стало можливим завдяки створенню в області Регіонального стратегічного запасу зерна. Борошно з нього у «Дніпропетровського млинового комбінату» пекарні можуть купувати за доступною ціною і відповідно не підвищувати ціни на продукт номер один.

— Ми уклали договір про поставку борошна із зерна цього фонду аж до нового врожаю. Крім того, постійно зменшуємо собівартість нашої продукції не за рахунок економії складових рецептури, а за рахунок внутрішніх резервів: наприклад, економії електроенергії, — розповіла Галина Адамчик. — Раніше ми працювали тільки з Аграрним фондом, але сировина там дорожча. Якщо порівняти ринкову вартість борошна й ту, за якою ми закуповуємо його завдяки регіональному запасу, то вона на 15% нижча. Частка цього борошна в загальному потоці використовуваної нами сировини — 50%.

При цьому частка соціального хліба в загальному обсязі продукції підприємства — 10%. На замовлення недорогі батони тут виготовляють також для шкіл, лікарень і дитячих садків. А от для більш вимогливого покупця підприємство, яке працює з роздрібними мережами не тільки Дніпропетровської, а й Запорізької, Полтавської, Харківської та Донецької областей, випускає такі види хліба, як «Мексиканський», «Зерновий», «Вершковий». Але головний тренд — батон «Гірчичний», який виготовляється на натуральному гірчичному маслі.

На знімку: на підприємстві хліб випікають з любов’ю.

Фото автора.