Завтра в Україні стартує національний чемпіонат з хокею. Це офіційно підтвердили у ФХУ. Подія зворушлива і приємна. Давайте будемо відвертими і скажемо: прихильники цього прекрасного виду спорту в нашій країні вже й надію втратили, що таке можливе взагалі.
Либонь, не варто згадувати про те, яких вершин досягла хокейна Україна. Вона виховала сотні майстрів найвищого класу. А найсильніші з них ставали чемпіонами світу і Олімпійських ігор, здобували Кубок Стенлі. Розквітав дитячо-юнацький хокей. Та, на жаль, усе це в один дуже поганий день розвалилося на очах.
І от, сподіватимемося, що з цього року відбудеться відродження гри. Нехай наша ліга налічує лише чотири клуби. І зібрані в них не найкращі наші виконавці, бо найсильніші змушені заробляти на хліб у чужих землях. Але вони — славна сотня хокейних ентузіастів-бійців — поведуть наш хокейний корабель до світлих берегів. Легко розвалювати, важко відбудовувати. На це потрібні час і підтримка держави. А ентузіастів у нас не бракує. Честь їм і хвала.
Отож формат нинішнього чемпіонату передбачає проведення змагання у два етапи: спочатку — регулярний чемпіонат, а потім учасники розіграють нагороди у серії плей-оф. Перший етап гратиметься у два кола спарених матчів. Таким чином, кожна команда проведе по 12 поєдинків.
Календар розроблявся так, щоб уникнути проведення двох матчів в один день.
Перший етап
12—13 лютого. ХК «Київ — «Дженералз» (Київ).
14—15 лютого. ХК «Кременчук» — «Витязь» (Харків).
18—19 лютого. ХК «Кременчук» — ХК «Київ».
21—22 лютого. «Витязь» — ХК «Київ».
24—25 лютого. «Дженералз» — ХК «Кременчук».
28 лютого—1 березня. «Дженералз» — «Витязь».
4—5 березня. «Дженералз» — ХК «Київ».
6—7 березня. «Витязь» — ХК «Кременчук».
11—12 березня. ХК «Кременчук» — «Дженералз».
14—15 березня. ХК «Київ» — «Витязь».
18—19 березня. ХК «Київ» — ХК «Кременчук».
20—21 березня. «Витязь» — «Дженералз»
Півфінал — 24, 27, 28 березня.
Фінал — 31 березня, 3, 4 квітня.
Поки що маємо квартет, а, дивись, у наступному чемпіонаті кількість учасників збільшиться принаймні на одну команду. А може...