Рівненські оперативники затримали групу осіб із Самбірського району Львівщини, які викрадали сільськогосподарські трактори на території Рівненської, Волинської, Житомирської, Чернівецької, Івано-Франківської областей.
Діяли зловмисники за добре відпрацьованою схемою: придивлялися до тракторців на обійстях, а потім вночі, коли господарі міцно спали, викрадали їх, вивозячи фурою.
— Сусід казав, що бачив, як під вечір селом повільно їздила фура. Люди, які були у ній, заглядали у двори. Думав, що це обмінюють картоплю заготівельники зі східних та південних областей, як це часто буває. Сусід до них, а вони навтьоки, — розповідає 61-річний житель села Дорогостаї Млинівського району, в якого вночі 28 жовтня викрали «японця».
— Починали злочинці на початку осені з викрадення трактора китайського виробництва та мопеда в селі Дубрівка Дубенського району, а потім у Рівненському районі. На рахунку п’яти «гастролерів» із Самбірського району ще й крадіжка гербіцидів і двох електродвигунів зі складського приміщення у селі Грушвиця Рівненського району, — розповідає заступник начальника УМВС України в Рівненській області, начальник кримінальної міліції Геннадій Юрчук. — Після цього вони викрали трактори у Дубенському та Млинівському районах. Злочинців затримали, коли вони перевозили у причепі свою здобич.
Сьогодні рівненські слідчі з’ясовують причетність злочинної групи до скоєння схожих злочинів на території Житомирської, Волинської, Чернівецької, Івано-Франківської областей. Адже у злочинів схожий почерк. На Рівненщині ж кримінальні справи порушено за фактами крадіжок та незаконного заволодіння транспортними засобами (ч. 3 ст. 185 та ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України).