Понад тисячу вакансій запропонували 70 підприємств в ході проведення дня професійного самовизначення у Львові. У Палаці мистецтв сотні студентів вищих навчальних закладів, учнів профтехучилищ та шкіл під час діалогу з представниками фірм змогли довідатися про вимоги працедавців, умови та розмір зарплати, з’ясувати низку важливих для вибору професії питань.
Найбільший попит був на інженерів — програмістів і конструкторів, а також менеджерів, торгових представників, бухгалтерів, швачок, токарів, фрезерувальників. «Найперше, що повинні знати випускники, — розповів на відкритті дня професійного самовизначення директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, — на ринку праці зростає потреба у кваліфікованих спеціалістах, здатних на високому професійному рівні виконувати поставлені завдання та робити свій внесок у досягнення колективу».
На Львівщині левова частка незайнятих (55 %) — це молодь віком до 35 років, половина з них має вищу освіту. Офіційний рівень безробіття в області становить 1,6%, хоча насправді ця цифра значно більша. За даними Міжнародної організації праці — близько 8 %.
Особливо масштабне приховане безробіття серед сільських жителів, яких зараховують до членів особистих селянських господарств, тому не беруть на облік у центрах зайнятості. Львівська обласна рада найближчим часом звернеться до центральної влади, щоб усунути це непорозуміння. За 10 місяців цього року Львівський обласний центр зайнятості допоміг працевлаштуватися 33 тисячам осіб.