Інтригу київському поєдинку, безумовно, додавав той факт, що кримську команду тренує у минулому багаторічний оборонець «Динамо» Олег Лужний. Відомо, що Олег Романович у певні періоди виконував також обов’язки тренера «біло-синіх».
«Таврія» протягом першого тайму грамотно оборонялася, впевнено і самовіддано діяв сербський воротар Дамір Кахріман, який замінив дискваліфікованого Сергія Погорілого. Однак кияни забили гол, як кажуть, у роздягальню. Після удару Гусєва м’яча відбив перед собою воротар, і відмінно на випередження зіграв аргентинець Марко Рубен (на знімку в центрі), котрий уперше з’явився в стартовому складі.
У другому таймі динамівці мали достатню перевагу, і Тарас Михалик після подачі кутового в польоті ефектно і влучно пробив головою.
До поєдинку з сімферопольцями «Динамо» частково готував Олег Блохін. Хоча на лаві запасних він і не сидів, але проводив тренування, а в перерві матчу розмовляв з футболістами.
— Ми налаштовувалися на результат, — сказав асистент тренера Олексій Михайличенко. — Це було найважливіше. Звичайно, ми не хотіли відходити від своїх ігрових принципів. Кримська команда тепер, як і ми, перебуває у складній ситуації. Але навіть на тлі цієї «Таврії» ми показали досить пристойну гру і добрий результат. Але наші швидкості все одно ще не ті, які ми хочемо бачити.
Дуже важливо, що ми не дали «Таврії» створити небезпечні моменти. Ми чітко зіграли в обороні й результативно в атаці — це дуже важливо. Хоча, звичайно, при такій насиченій обороні, котру застосувала «Таврія», все-таки швидкості для її розкриття мають бути набагато більшими. Далі нам відступати було нікуди. І все-таки у такій непростій ситуації ми показали ту гру й той результат, якого від нас чекали.
Фото Павла КУБАНОВА (спеціально для «Голосу України»).