Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не бачить юридичних підстав для «обнулення» виборчих списків опозицією. «Я юридично не бачу можливості. Перед тим, як робити якісь заяви, необхідно порадитись з юристом», — сказав О. Єфремов, коментуючи на брифінгу відповідну заяву представників опозиційних сил.
За його словами, «обнуляти» списки до того часу, поки кандидати не стали депутатами, є «великою дурницею». «Спочатку потрібно скласти присягу, стати народним депутатом, а потім вже ухвалювати відповідне рішення за заявою кожного народного депутата. Тому я думаю, що наші колеги займаються більше самопіаром, ніж реальним вирішенням проблеми», — сказав О. Єфремов.
Окрім того, лідер регіоналів сумнівається, що депутати від опозиції, обрані в мажоритарних округах, зможуть легко погодитися скласти свої мандати. На його думку, взагалі безвідповідально говорити про повторні вибори в умовах другого витка світової економічної кризи.
Коментуючи бюджетний процес, О. Єфремов відзначив, що чим більше Кабмін затягує з поданням проекту держбюджету-2012 до парламенту, тим менше варіантів прийняти цей документ нинішнім складом парламенту.