Чудовий подарунок отримали днями мешканці селища Заболоття і навколишніх сіл Ратнівського району. Тут урочисто відкрили впорядковане джерело в урочищі «Вост» (на знімку).

Сорок років тому, копаючи осушувальний канал західніше селища Заболоття, меліоратори натрапили на джерело. Вода в ньому не мала характерного для цих місць присмаку заліза і болотяного запаху. Її високу якість підтвердили й лабораторні аналізи. Меліоратори поставили на джерелі бетонну 60-сантиметрову трубу, пробили в ній отвір. Та з часом бетон руйнувався, джерело занепадало. З цим не погодилися працівники Ратнівського міжрайонного управління водного господарства. Вони вирішили облагородити і саме джерело, і територію навколо нього.

До справи, окрім водників, долучилися і лісівники Ратнівського лісомисливського господарства, які допомогли деревиною для облаштування кринички, території біля неї, альтанки. Та найбільше праці доклав оглядач Заболоттівської осушувальної системи Микола Головій. Усіляко підтримував його начальник відділу водних ресурсів Ратнівського міжрайонного управління водного господарства Михайло Бірук.

Тож на урочисте відкриття і освячення оновленого джерела в урочище «Вост» прийшло майже сто жителів Заболоття та довколишніх сіл. Як сказав начальник Ратнівського МУВГ Михайло Тимощук, криничка під Заболоттям не єдина, що з’явилася цього року на відновлених джерелах Волині.

Фото Ратнівського МУВГ.