У Дніпропетровську надійшла до суду справа, порушена проти службовця, який заважав журналістам здійснювати зйомку в громадському місці. На записах добре видно, як «господар» Театральної площі у Дніпропетровську забирає в журналістів обладнання, намагається виштовхати їх з території та вступає з ними в суперечку.
Прокуратура Бабушкинського району завершила розслідування й направила справу в суд. Адміністратора одного з ТОВ обвинувачують за ст. 171 ч. 1 Кримінального кодексу України (навмисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ідеться в заяві прокуратури Дніпропетровська. Йому ставлять за провину навмисне створення перешкод у роботі знімальної групи телерадіокомпанії «Стерх»-«11 телеканал», яка записувала інтерв’ю з перехожими. Санкція зазначеної статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років.
На розгляді в Кіровському райсуді Дніпропетровська перебуває ще одна подібна кримінальна справа. Але тепер уже за обвинуваченням працівника комунального підприємства, який заважав журналістам «11 телеканалу» вести репортаж з автовокзалу, ідеться в повідомленні прокуратури.