23 жовтня Залізничний районний суд міста Львова виніс вирок у справі про напад у 2008 році на відділення Ощадбанку. 

Тоді від рук зловмисників, які виявилися рідними братами, один касир загинув, другий був поранений. Прихопивши із собою 20 тисяч гривень, нападники зникли з міста. Старший із братів, який стріляв у працівниць банку, отримав довічне ув’язнення, молодший — 15-річний термін позбавлення волі.

Затримали грабіжників після того, як вони пограбували філію банку в Чернівцях. Відеокамери зафіксували обличчя нападників, що були дуже схожими на складені у Львові фотороботи.

Затримані виявилися мешканцями Підгаєцького району Тернопільської області. Вони скоїли в західних областях України цілу серію злочинів. Старший із братів уже відбував покарання у Чехії за пограбування. Повернувся додому, змінив прізвище, і після розбійних нападів, прихопивши награбоване, збирався знову податися за кордон.

До нападу на львівський банк брати готувалися кілька днів. Вели спостереження, вивчали шляхи відходів. Під час пограбування не приховували облич, одразу планували розстріляти касирів, але одна з працівниць чудом вижила і впізнала нападників.

 

Львів.