Черговий за останні місяці ресторанний інцидент зі зброєю стався у Запоріжжі. В самому центрі міста п’яний як чіп 41-річний добродій прибув до ресторану з дамою. Тут він гучно висловлював невдоволення обслуговуванням і для посилення своїх аргументів демонстрував зброю.
Цього разу міліція була вправнішою, і наряд Державної служби охорони з підсиленням з Орджонікідзевського райвідділу чоловіка обеззброїв та затримав. Пістолет виявився не іграшковим, а цілим «вальтером», відомим кожному читачеві книжок «про шпигунів». З’ясувалося також, що відвідувач шикарного ресторану на Маяковського кілька років тому повернувся з місць позбавлення волі, де перебував за цілу низку тяжких злочинів — розбій та здирництво, та ще із завданням потерпілим тяжких тілесних ушкоджень. Тепер пістолет і патрони — на експертизі, а чоловік — у СІЗО. Ведеться слідство.
Нагадаємо, що 9 серпня невідомий громадянин, розлючений тим, що «йому не налили» в борг в одному з фешенебельних ресторанів у зоні відпочинку «Хвиля», пообіцяв розібратися. Повернувшись на машині, але вже з автоматом(!), зловмисник постріляв в повітря, а потім, ніби нічого не сталося, сів до свого авто та й поїхав «у невідомому напрямку»...