На Івано-Франківщині газифіковано вже близько 90 відсотків усіх населених пунктів. Не оминули блага цивілізації й село Тумир Галицького району, в якому налічується близько 300 дворів. Під час урочистого введення в експлуатацію газопроводу чи не всі тумирці зібралися в центрі села, щоб поглянути, як загориться блакитний вогник у населеному пункті, який за їхніми жартами, розташований в «кінці географії».
За словами заступника голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Руслана Гусака, новий підвідний газопровід, протяжністю 4,5 км, коштував обласному бюджету 700 тисяч гривень. Витрати — близько 160 тисяч гривень — за проведення розвідного газопроводу, тобто окремої труби до кожної оселі, візьмуть на себе мешканці села. Наразі розведено 2,8 км таких труб. Також Р. Гусак повідомив, що до кінця року на території області буде газифіковано щонайменше три населені пункти.
Фото Миколи МАЦЮКА.
Зліва направо: заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Руслан Гусак, голова Галицької РДА Григорій Івасишин, голова Галицької райради Петро Стрембіцький та сільський голова Тумир Василь Саранчук запалюють газовий факел.