Цього року сільським школам поставлено майже 1000 автобусів, а наступного заплановано виготовити ще 1370. Отже, тішиться міністр, урядова програма «Шкільний автобус» буде виконана.

Запитання Вовочки: чи можуть заклади, які отримали транспорт 10 років тому і підтримують його фактично за кошти спонсорів, розраховувати на нові автобуси після 2013-го?
Схожий інтерес у директорів шкіл і щодо забезпечення ЗОШ новітньою технікою. Вочевидь, після отримання ними 23 тисяч ПК із Китаю цього року комп’ютеризацію навчальних закладів чиновники вважатимуть завершеною.
Запитання Вовочки: на якій техніці працюватимуть школярі завтра, якщо нині у них ПК зразка 90-х років? Про модернізацію автобусного і комп’ютерного парку, який сьогодні застарів, уникають розмови і в уряді.
Учням перших класів уже не ставлять оцінок з фізкультури. Це добре чи погано — запитайте у самих учнів, їхніх батьків та педагогів, які збилися з ніг, шукаючи стимули для заохочення чад до здорового способу життя.
...З наступного навчального року планується ввести другу іноземну мову з п’ятого класу. 
Запитання Вовочки: чи не про російську мову насамперед йдеться?
До речі
 
Чемпіон світу з плавання Денис Силантьєв вважає, що оцінка визначає рівень фізичної підготовки, а, отже, і загального стану здоров’я школяра. «Система «залік» — «не залік» не надає жодної інформації, за її допомогою можна лише розподілити дітей на зовсім слабких і відверто хворих та решту», — зазначає видатний спортсмен.
 
А як би мені отримати новий комп’ютер?