У кожному з них на момент події перебувало по 34 особи. Як повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Пеклушенко, НП сталася вчора о 4.45 ранку. «Поїзд вийшов зі станції «Запоріжжя—1», — пояснив він, — і приблизно за кілометр від неї зійшов з рейок і ліг на бік 7-й вагон, потягнувши за собою ще три вагони, які також зійшли з рейок, але не лягли».
«Ніхто з людей не загинув і травм, які потребують меддопомоги, не отримав: усіх пасажирів після оперативної евакуації з вагонів було оглянуто медиками й від їхньої допомоги вони відмовилися», — запевнив О. Пеклушенко, пояснивши це мінімальною швидкістю поїзда, який лише почав набирати розгону.
На місце події виїхали співробітники МНС, міліції, прокуратури, а також керівництво Запорізької ОДА, Запорізької міськради та Придніпровської залізниці. За словами О. Пеклушенка, усіх евакуйованих з вагонів нагодували й розмістили в теплих приміщеннях. У той самий день їх відправили в пункт призначення — Сімферополь. «Поїзд має назву «Київ—Севастополь», але де-факто ходить зараз до Сімферополя, у зв’язку з ремонтними роботами», — пояснили в прес-службі Придніпровської залізниці. Тому всіх пасажирів доставлять саме туди, куди вони їхали.
Тим часом прокуратура розглядає три можливі причини НП: людський фактор, стан залізничного полотна й вагонів, інформує УНІАН.
Фото Дмитра СМОЛЬЄНКА (Укрінформ).