Київ
Київщина й досі залишається одним з найпроблемніших регіонів щодо підрахунку результатів волевиявлення. Проблемними, зокрема, є округи №94 (Обухів), №95 (Ірпінь), №211 та №223 (Київ). Як відомо, на 223-му окрузі триває боротьба між кандидатом від ВО «Свобода» Юрієм Левченком і самовисуванцем Віктором Пилипишиним. Ще у середу вхід до будівлі окружкому заблокували молодики. За твердженням «свободівців», це були люди Пилипишина. Згодом у приміщенні розпочалася бійка, невідомі пустили сльозогінний газ. Аби убезпечити виборчу документацію, члени ОВК вирішили перенести її із зали засідань до іншого приміщення. Проте «свободівці» виступили категорично проти цього і збиралися стерегти документи усю ніч. Крім того, за словами представників цієї політичної сили, вони звернулися до ЦВК з проханням перебрати на себе функцію окружкому через нібито незаконні дії останньої. Врешті, у роботі комісії було оголошено перерву, яка затяглася на невизначений час. Станом на 15.00 першого листопада засідання так і не розпочалося.
Народний депутат Олександр Бондар («НУ—НС»), який прийшов до ОВК, таку позицію членів комісії назвав відвертим саботажем: «Люди, покликані захищати владу, так погано виконують свої обов’язки, що навпаки псують весь імідж». Єдиний вихід із ситуації, що склалася, депутат вбачає у присутності на засіданні представника Центральної виборчої комісії. «Я розраховую лише на це», — зауважив парламентарій. Відповідно до відомостей, оприлюднених на сайті ЦВК, лідером на 223-му окрузі є Віктор Пилипишин (опрацьовано 76,23% бюлетенів).
Вл. інф.
Львів
Міська організація «Свободи» 31 жовтня організувала акцію протесту під стінами львівського «Епіцентру». Близько двох сотень осіб прийшли з плакатами «Не купуйте нічого в Гереги».
«Ми застерігаємо пані Герегу та великий капітал, що не все у цій країні купується і продається. Ситуація в державі нині змінилася. На історичну арену виходить український народ, який більше не збирається терпіти наругу з боку олігархів. Те, що відбувається у Києві, показує, що ідея перемогла капітал».
Богдан КУШНІР.
Черкаси
Під стінами двох окружних виборчих комісій — 194-го, що в обласному центрі, та канівського 197-го округів, тривають сутички між представниками різних сил. Саме на цих двох черкаських округах з семи перемагають з великим відривом кандидати від Об’єднаної опозиції Микола Булатецький та Леонід Даценко. Однак їх суперники, самовисуванці Валентина Жуковська та Богдан Губський, очевидно, не можуть змиритися з програшем і щогодини подають все нові й нові скарги до судів з вимогою скасувати результати голосування по тих чи інших дільницях. Зокрема, від Валентини Жуковської надійшло в судові інстанції понад 200 позовних заяв.
На підмогу кандидатам прибули й так звані спортсмени. Правоохоронці, штабісти та прибічники кандидатів тримають під прицілом ОВК і вдень, і вночі. Виборчий «плацдарм» кипить від пристрастей та емоцій. Війна нервів триває.
Лідія ТИТАРЕНКО.
Луганськ
Керівник Луганської обласної організації Компартії України народний депутат Спірідон Кілінкаров задоволений результатами виборів у своєму регіоні. Він вважає, що, «незважаючи на суворе протистояння і у засобах масової інформації, і внизу, на полях, наша політична сила майже подвоїла свій результат у Луганській області». А це «надає впевненості в тому, що на майбутніх виборах у місцеві ради луганські комуністи зможуть одержати найбільшу кількість голосів і в результаті мати повний контроль над радами». Спірідон Кілінкаров не сумнівається, що таке завдання цілком можна здійснити.
Загалом головний комуніст області вважає, що нинішню виборчу кампанію навряд чи можна назвати чесною та демократичною. За його виразом, «багатьом виборцям доводилося голосувати під дулом пістолета», форми й методи ведення політичної боротьби проти Компартії були «за межами здорового глузду». Йдеться передусім про виборців, які голосували вдома. Таких в області зафіксовано понад 50 тис. осіб. Спірідон Кілінкаров уважає, що це «той ресурс, який Партія регіонів поставила собі в залік», і наводить такі приклади: на одній з дільниць із 250 голосуючих 122 виборці голосували вдома, в іншому місці із 656 виборців вдома обслуговувалося 260 людей.
— Як правило, це відбувається в сільських районах, де люди залежать від органу місцевого самоврядування, фермера, тому голосували так, як їм казали, — вважає народний депутат. — Відносно тих ділянок, де кількість голосуючих вдома перевищує 10 відсотків, ми підготували судові позови й готуємося оскаржувати досягнуті нечесним шляхом результати виборів. Фізично й практично комісія не може обслужити вдома 350 людей за один день, як це зафіксовано в одному із протоколів. Ми підрахували, що на обслуговування однієї людини члени комісії витратили дещо понад двох хвилин. Але це неможливо. Людина має ознайомитися з документами, поставити свої підписи тощо. За нашими розрахунками, на це необхідно десь 15 хвилин. А загалом 350 осіб можна обслужити за три доби. 
Говорячи про специфіку нинішньої виборчої кампанії, Спірідон Кілінкаров звернув увагу на той факт, що політика з боку Партії регіонів відносно Компартії, побудована на суворій критиці комуністів, призвела до того, що переорієнтувала протестний електорат на бік опозиції, яка загалом по області отримала близько 10 відсотків.
Алла АНТІПОВА.
 
Члени окружної виборчої комісії 223-го округу під час засідання.
 
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.