Учора пенітенціарна служба дозволила Юлії Тимошенко зустрітися з лідером Об’єднаної опозиції «Батьківщина» А. Яценюком, керівником центрального виборчого штабу об’єднаної опозиції О. Турчиновим, заступником голови ВО «Батьківщина» Г. Немирею і послом ЄС в Україні Я. Томбинським. Про це напередодні повідомив журналістам заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області А. Лапинський.
За його словами, заява з проханням дозволити цю зустріч Тимошенко написала вчора. Зустріч їй дозволили як виняток і з урахуванням того, що після неї екс-прем’єр припинить голодовку.
На уточнююче запитання, чому він назвав голодовку «так званою», він відповів: «Юлія Володимирівна прекрасно п’є воду, і біля неї стоїть холодильник, у якому є продукти». У той же час він не зміг відповістити на запитання, чи їсть Тимошенко: «Я не можу відповісти на це запитання».
Адвокат С. Власенко вважає медкомісію, яка приїхала до Ю. Тимошенко, непотрібною. Його в палату до екс-прем’єра не пустили. Пояснили це тим, що сьогодні в Юлії Володимирівни призначено зустріч з іншими людьми. Користуючись нагодою, він охоче поспілкувався з журналістами. За словами Власенка, екс-прем’єр не хоче, щоб її лікували й обстежували лікарі міжнародної медичної комісії. А примусового лікування за законом не передбачено. До того ж, відзначив Власенко, не зрозуміло, чому цю медкомісію називають міжнародною, адже до її складу входять лише представники українського МОЗ. Німецькі лікарі поки що в Україну не їдуть. Однак у своєму листі іноземні медики наполягають на тому, щоб перевезти Тимошенко на лікування до Німеччини, оскільки в ЦКЛ № 5 відповідного лікування екс-прем’єр не отримає.
Харків.