Учора свій 88-й день народження відсвяткувало Фізультурно-спортивне товариство «Динамо» України. Представники цієї організації золотими літерами вписали славні сторінки видатних звитяг в історію українського спорту.

Про це переконливо свідчать досягнення атлетів-динамівців. У період з 1952-го по 2012 рік вони брали участь у 15 літніх і 9 зимових Олімпійських іграх, де здобули 165 медалей — 52 золоті, 48 срібних і 65 бронзових.
А тепер про найсвіжіші події. Влітку нинішнього року в столиці Великої Британії Лондоні відбулися ігри ХХХ Олімпіади. ФСТ «Динамо» України було представлено там 123 спортсменами, котрі змагалися у 23 видах програми і вибороли 15 медалей (4 золоті, 4 срібні, 7 бронзових). Це найкращий показник серед українських атлетів, які представляли різні товариства.
На прес-конференції у день народження організації голова ФСТ «Динамо», народний депутат України Віктор Корж розповів журналістам, що товариство нині налічує 972 первинні осередки в усіх областях України, які об’єднали в своїх лавах майже 290 тисяч членів із числа працівників і військовослужбовців МВС, МНС, СБУ, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної пенітенціарної служби, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної податкової та Державної митної служб.
Окремо було сказано про те, що українське «Динамо» забезпечує розвиток спорту вищих досягнень, дитячо-юнацького спорту, професійно-прикладних видів спорту та спеціальної фізичної підготовки працівників і військовослужбовців правоохоронних органів, створює умови для проведення відповідних занять та розвиває 52 олімпійські, неолімпійські та професійно-прикладні види спорту. Сумлінно та цілеспрямовано забезпечує виконання Закону України «Про фізичну культуру і спорт», державних програм у сфері фізичної культури і спорту, залучає дітей та молодь до регулярних занять.
Іменинників привітали численні міністерства і відомства, представники спортивних федерацій різних видів спорту, спонсори товариства та його ветерани.
Зліва направо: президент НОК України Сергій Бубка, народні депутати — голова ФСТ «Динамо» Віктор Корж та олімпійський чемпіон Олександр Волков  під час урочистостей.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.