Закони у нас приймають, щоб їх виконували, а не обговорювали «заднім числом». Однак херсонським зв’язківцям, на- приклад, уже декілька разів за допомогою суду довелося нагадувати про це муніципальним чиновникам. 
Регіональна дирекція державного підприємства «Укрпошта» для роботи відділень зв’язку обласного центру орендує понад два десятки приміщень, що перебувають у комунальній власності територіальної громади. До того ж платить за них за пільговою ціною — одну гривню на рік, як і передбачено Законом України «Про друковані засоби масової інформації» і постановою Кабінету Міністрів № 786 від 4 жовтня 2005 року. Однак договори мають здатність рано чи пізно закінчуватися, а їхнє продовження для співробітників «Укрпошти» щораз стає тривалою дискусією з управлінням комунальної власності Херсонської міськради.
Так сталося й з одним із найбільш відвідуваних відділень зв’язку № 2 по вулиці Перекопська, 155 обласного центру. Термін дії договору оренди приміщення (зв’язківці займають його понад три десятиліття) минув ще торік. А коли регіональна дирекція «Укрпошти» захотіла його продовжити (на що, до речі, вона мала переважне право), в управлінні запропонували: або платити за кілька кімнат три відсотки від їхньої оцінної вартості, що становило 17 тисяч 540 гривень щорічно, або звільнити площу. Зв’язківцям довелося звертатися до Господарського суду області, де муніципальні чиновники завзято наполягали на тому, що ставки орендної плати необхідно визначати, виходячи з положення, прийнятого міськрадою, а не з якихось там законів і урядових постанов. Але Господарський суд Херсонщини з такою «правовою» позицією не погодився. І мало того, що зобов’язав орган місцевого самоврядування укласти з «Укрпоштою» новий договір оренди, виходячи з фіксованої оплати в одну гривню на рік, та ще й у своєму рішенні докладно виписав кожен пункт згаданого документа, щоб грамотії з управління комунальної власності під час його підготовки ще якого-небудь сюрпризу зв’язківцям не зробили.
— За право орендувати приміщення під відділення зв’язку, які надають городянам важливі соціальні послуги, доводиться судитися з міськрадою вже вдруге. 
Шкода, що муніципальні чиновники не хочуть зрозуміти очевидних речей: якщо плата за оренду стягуватиметься за звичайними комерційними цінами, то усі без винятку відділення зв’язку в Херсоні стануть збитковими. 
І нам доведеться значну частину з них закрити, щоб хоч якось звести кінці з кінцями, — підкреслює директор регіональної дирекції «Укрпошти» Михайло Вертман. — А це, зрештою, ударить по інтересах найбіднішої частини херсонців — пенсіонерів, інвалідів, безробітних, які не можуть дозволити собі мобільних телефонів або комп’ютерів з підключенням до Інтернету, але регулярно відправляють і одержують листи, посилки, іншу кореспонденцію.