Центральна виборча комісія станом на 16:00 опрацювала 98,61% електронних протоколів окружних виборчих комісій. За попередніми даними, Партія регіонів набирає — 30,14% голосів виборців, ВО «Батьківщина» — 25,42%, партія «УДАР» Віталія Кличка —  13,90%, КПУ — 13,22%, ВО «Свобода» — 10,40%. Решта партій не долають прохідний 5-відсотковий бар’єр.
Електронна система «Вибори—2012» у ЦВК, за якою мають змогу спостерігати всі охочі з екранів телевізорів чи на сайтах в Інтернеті, відображає лише попередні, електронні результати голосування. Офіційні ж результати виборів встановлюватимуться лише згідно з оригіналами протоколів окружних виборчих комісій на паперових носіях, скріплених мокрими печатками та підписами членів окружних виборчкомів. Учора до обіду до Центрвиборчкому надійшли протоколи на паперових носіях лише з 19 окружних виборчих комісій із 225. Як повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК, найактивніше до ЦВК надходять протоколи з Донецької (8 протоколів ОВК) та Полтавської областей (5 протоколів). По одному протоколу надійшло з Чернігівської, Дніпропетровської, Одеської, Луганської, Сумської та Харківської областей. З решти регіонів ще не надійшло жодного протоколу. ЦВК приймає протоколи в режимі безперервного засідання, яке не закриється доти, доки не надійде останній протокол. Напередодні, 30 жовтня, ЦВК у режимі засідання прийняла лише два протоколи на паперових носіях. Водночас ЦВК створила робочу групу, яка прийматиме додатки до протоколів ОВК, зокрема, протоколи дільничних виборчих комісій, на підставі яких окружкоми складали свої протоколи про підсумки голосування у округах.
Станом на 15:30 ЦВК прийняла ще 10 паперових протоколів окружних виборчих комісій. Дані всіх оголошених на засіданні ЦВК протоколів збігаються з даними електронної системи «Вибори—2012».
У ЦВК розраховують до 2—3 листопада отримати паперові протоколи про підсумки голосування з усіх 225 окружних виборчих комісій. Член Центрвиборчкому Михайло Охендовський повідомив на брифінгу, що ОВК не інформують ЦВК, коли ж вони нарешті передаватимуть паперові протоколи. 
Утім нічого страшного, загрозливого, а тим паче аномального в таких повільних темпах надходження офіційних протоколів представник Центрвиборчкому не вбачає. Майже аналогічна ситуація та динаміка спостерігалася й на попередніх виборах. 
Водночас у заступника Голови ЦВК Андрія Магери настрій не такий оптимістичний. На одному з брифінгів він навіть пригрозив системним адміністраторам окружних виборчих комісій кримінальними справами за підроблені цифри. За даними А. Магери, виявлено факти, коли до електронної системи «Вибори—2012» вносили дані, які не відповідали цифрам у паперових протоколах. Зокрема, такі випадки були на чотирьох виборчих дільницях в окрузі №223 у Києві.
«Ми виявили невідповідність і звернулися з вимогою до окружної комісії перевірити дані, — сказав А. Магера. 
Якщо будуть ознаки зумисного спотворення інформації, будуть питання до правоохоронних органів про порушення кримінальних справ».
Про «фантомні цифри», що надходять до ЦВК, але які не відповідають даним, зафіксованих у протоколах дільничних комісій, розповідала журналістам і заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.