В останні дні жовтня ціни на продукти харчування в Одеській області і на ринках, і в магазинах, як то кажуть, приємно дивують. Така стала рівновага наступає наприкінці сільськогосподарського року. Вірною ознакою того, що він був успішним для городників, тваринників і рибалок, стали сільськогосподарські ярмарки. Після десятилітньої перерви вони знову запрацювали в Одесі та в райцентрах області.
Цибулю ріпчасту з Білгород-Дністровського району продавали за 1,5 гривні за кілограм, картоплю — за 1,8, помідори — 8—10. За кілограм судака правлять 20 гривень, карась і товстолобик віддають за 10. Свинина коштує 55 гривень, яловичина — 45, баранина — 60, телятина — 65.
Але назвати стабільними ціни на продукти харчування в регіоні не можна. Коливання пояснюються різними причинами, підвищенням цін на комбікорми, паливо, на електроенергію. Головне управління статистки в Одеській області повідомляє, що подорожчали: масло й жири — на 3,1%, з них сало — на 11,7%, вершкове масло — на 0,9%, соняшникова олія — на 0,5%. Крім того, зросли ціни на молоко, сир і яйця, що подорожчали в середньому на 2,4%. Причому найбільше в цій молочно-яєчній групі подорожчали саме яйця — на 18,0%.
Водночас подешевшали сметана, молоко, сир і сир кисломолочний — на 0,5—0,2%. Цукор, джем, мед, шоколад і кондитерські вироби подорожчали на 1,3%, у тому числі, цукор — на 3,1%, кондитерські вироби із цукру — на 0,2%. Хліб і хлібопродукти подорожчали на 0,5%, з них на 2,4% зросли ціни на рис, на 2,0% — перлові, ячні крупи, на 1,6% — на гречані, на 1,5% — на пшеничне борошно. Ціни на хліб не змінилися.