Ціни на основні соціально важливі продовольчі товари в області є нижчими, ніж середні по Україні. Таку інформацію оприлюднив голова облдержадміністрації Василь Ядуха. Вартість основних продуктів харчування, які входять до споживчого кошика жителів області, знизилася на 10 відсотків порівняно з початком року. При цьому ціни на основні соціально важливі продовольчі товари, а це 19 позицій із 23, є нижчими, ніж середні по країні. Найменше від усіх мешканці краю платять за житньо-пшеничний хліб, гречану крупу та кисломолочний сир. Найнижчою серед сусідніх областей є також ціна на соціальні сорти хліба. В середньому буханець коштує 3,08 гривні, що майже на гривню нижче від інших регіонів.
Як вважає влада, стабілізувати цінову ситуацію на продукти вдалось завдяки діяльності фірмових магазинів від виробників сільськогосподарської продукції, яких в області налічується більше сотні. Традиційними стали і сільськогосподарські ярмарки. Щоразу тільки в обласному центрі їх відвідує близько п’яти тисяч покупців.
Водночас ціни на продукти суттєво коливаються в межах різних районів області. Найгірша ситуація спостерігається в деяких містах обласного значення. Так, у Славуті середня ціна на житній хліб становить — 5,35 гривні за кілограм, тоді як по області — 3,75 гривні.
Загалом від початку року на центральних сільськогосподарських ринках у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському та Шепетівці населенням було продано сільгосппродуктів майже на 132 мільйони гривень — більше, ніж торік. Однак загалом ціни за цей час зросли на 6,5 відсотка. Причому продукти тваринництва подорожчали на 12 відсотків, а обсяг їх продажу зменшився.
 
Хмельницький.