Українська влада забезпечила прозорість парламентських виборів 2012 року. Про це заявив прем’єр Микола Азаров під час зустрічі з представниками місії спостерігачів від СНД (на знімку).

«Досвідчені спостерігачі звернули увагу, що ми доклали безпрецедентних зусиль для того, щоб вибори пройшли вільно, демократично. Так, ми вперше встановили веб-камери на виборчих дільницях, і будь-хто міг спостерігати за перебігом голосування. Приємно, що техніка не підвела, працювала без збоїв на всіх дільницях», — цитує прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

За його словами, вибори до парламенту пройшли спокійно, явка виборців була хорошою. Глава уряду наголосив, що загальна кількість зафіксованих порушень є незначною, а їх характер не викликає жодних побоювань щодо скільки-небудь суттєвого впливу на результати голосування.

Микола Азаров подякував спостерігачам за об’єктивну оцінку виборчого процесу, підкресливши, що українська влада прийме будь-які об’єктивні оцінки міжнародних спостерігачів.

«Виходячи з наявної інформації про перебіг виборів, ми сподіваємося, що в цілому всі міжнародні спостерігачі завершать свою роботу з позитивними висновками. Для іншого просто немає підстав. Стверджувати, що вибори проходили недемократично, непрозоро — це все одно, що на біле казати чорне. Я зустрічався зі спостерігачами перед виборами, і я сказав, що ми приймемо і врахуємо всі абсолютно об’єктивні висновки, але ми не приймемо необ’єктивні оцінки наших виборів. Ми доклали колосальних зусиль, щоб забезпечити вільне волевиявлення громадян. І можемо розраховувати на чесні оцінки», — наголосив М. Азаров.

У свою чергу представники спостережної місії від СНД зазначили, що на їхню думку і за їхніми спостереженнями, у всіх регіонах України вибори пройшли організовано, прозоро і за високої активності виборців. При цьому скарги і зауваження розглядалися оперативно і змістовно.

Фото  з сайту «Урядовий портал».