У новосформованому парламенті не буде конструктивної роботи, оскільки політичні сили, які увійдуть до його складу, використовуватимуть парламентську трибуну для просування власних інтересів та проведення президентської передвиборної кампанії. Таку точку зору під час учорашньої прес-конференції в «Укрінформі» висловив лідер Комуністичної партії України, народний депутат Петро Симоненко.

«Нас не здивує, якщо робота парламенту блокуватиметься передусім «Батьківщиною», «УДАРом», «Свободою» в інтересах: «Чим гірше, тим краще». Що гіршою буде робота парламенту, то краще буде для цих політичних сил на майбутній президентській виборчій кампанії», — зауважив П. Симоненко.
Конструктивної роботи, на думку лідера КПУ, не буде також і з боку Партії регіонів. Це, за його словами, буде пов’язано з тим, що «вони пропонуватимуть проекти законів з вузькоклановими інтересами і непопулярними заходами». З огляду на це лідер комуністів пообіцяв не вступати у коаліцію з Партією регіонів. «Компартія діятиме як самостійна політична структура... Фракція голосуватиме винятково з принципових програмних положень КПУ», — наголосив він. Підкресливши водночас, що заяви регіоналів про коаліцію з комуністами спрямовано на дискредитацію КПУ.