Київ 

За підсумками 35,69% оброблених ЦВК протоколів у Києві лідирує ВО «Батьківщина» — 31,13%; «УДАР Віталія Кличка»» — 25,59%; ВО «Свобода» — 16,99%; Партія регіонів — 12,27%; КПУ — 7,02%. Між тим, Центральна виборча комісія стурбована затягуванням підрахунку голосів виборців у деяких столичних округах. Зокрема у № 223, де триває боротьба між Віктором Пилипишиним та представником «Свободи» Юрієм Левченком. Там оброблено лише 26,7% протоколів. Крім того, у 214-му і 216-му виборчих округах Дніпровського району Києва довелося перераховувати бюлетені. Роботу ОВК щоразу зупиняли через порушення і скандали. Що стосується мажоритарників, то найбільшу підтримку отримали кандидати від ВО «Батьківщина» та самовисуванці. Водночас однією з найпроблемніших залишається і Київська область. Найгірший показник демонструє окружком № 91. Там балотуються «ударівець» Руслан Сольвар, співочий ректор Михайло Поплавський та представниця «Батьківщини» Любов Онищук. На цьому окрузі станом на ранок 30 жовтня оброблено лише 11,37% протоколів. Другим найгіршим округом є № 98, де балотуються самовисуванець Сергій Міщенко та провладний самовисуванець Олександр Мостіпан. Тут оброблено 12,97% протоколів. Ще один проблемний округ — № 95. Там триває боротьба між регіоналом Петром Мельником (ректор податкової академії), представником «Батьківщини» В’ячеславом Кутовим та «ударівцем» Олександром Юраковим. Тут оброблено лише 23,59% протоколів.
Івано-Франківськ 
Після оприлюднення остаточних даних на сайті ЦВК щодо участі українців у голосуванні на виборах народних депутатів стало зрозумілим, що Івано-Франківщина щодо явки виборців опинилась посередині споміж інших областей країни. Загалом на Прикарпатті своє волевиявлення здійснили 663 тисячі 638 дорослих громадян. В середньому це 61,86 відсотка від загальної кількості виборців краю.
Галина БРУХАЛЬ.
Харків 
Попри те, що в день виборів на Харківщині практично не припинявся дощ, явка виборців у середньому становила 53%. Як і в попередні роки, перемогу в Харківській області здобула Партія регіонів. До того ж, з явним відривом від найближчих суперників, у два, два з половиною разу. Крім того, у всіх 14 одномандатних округах області перемогли кандидати в депутати від Партії регіонів. Мабуть, уперше за всю історію незалежної України політична сила, що перебуває при владі, одержала підтримку переважної більшості людей, що прийшли на виборчі дільниці в області, зазначають спостерігачі. Істотних порушень на виборчих дільницях не було зафіксовано, що підтвердили практично всі міжнародні спостерігачі. 
Микола КОСИЙ.
Херсон 
Парламентські вибори на Херсонщині побили всі рекорди за кількістю нісенітниць і анекдотичних подій. Усе почалося з того, що неформали обласного центру до дня голосування приурочили іронічну акцію, названу «Парадом погані»: кілька десятків молодих людей, вбраних і загримованих під зомбі й вампірів, на очах ошелешених виборців, що поспішають на свої дільниці, пройшли маршем від будинку Херсонської облдержадміністрації до кіноконцертного залу «Ювілейний», через весь центр міста. Втім, жартівників вистачало й серед голосуючих: на декількох виборчих дільницях Херсона під час підрахунку голосів виявили бюлетені з написами від руки «Мій кандидат — Йосип Сталін!», «Мій кандидат —Адольф Гітлер!». Вічної плутанини зі списками на виборах-2012 теж лише побільшало: своїх прізвищ у них не знайшли десятки громадян, у тому числі й деякі кандидати в народні депутати України. Так, відомий херсонський бізнесмен і громадський діяч Юрій Бичковський, який балотувався в народні депутати по виборчому округу № 183, за місцем проживання в сусідньому окрузі № 182 проголосувати не зміг. Зате «мертвих душ» у списках, як і в колишні роки, було предостатньо.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.
Ужгород 
На Закарпатті, як у багатомандатному, так і в шести одномандатних округах, за попередніми даними, вибори відбулися. Якихось грубих порушень ані правоохоронці, ані численні спостерігачі, в тому числі закордонні, — не зафіксували. Влада, зі свого боку, запевняє, що зробила все, щоб вибори пройшли справедливо й прозоро. Вже відомо, що перемогу серед політичних сил здобуває Партія регіонів. Остаточні дані з мажоритарних округів поки що опрацьовуються. 
Василь НИТКА.
Тернопіль 
За попередніми даними, Тернопільщину у Верховній Раді нового скликання представлятимуть вісім депутатів. Усі — опозиційні. Троє з них пройшли за партійними списками: Василь Деревляний від ВО «Батьківщина», Ігор Побер від «Удару» і Олег Сиротюк від ВО «Свобода». У двох мажоритарних округах перемогли «свободівці» Олексій Кайда та Михайло Головко, у трьох — Михайло Апостол, Володимир Бойко та Іван Стойко від ВО «Батьківщина». Завсідниками парламенту є нинішні народні депутати Василь Деревляний та Іван Стойко. Вони вже відбули по кілька скликань. Усі інші — новачки. Серед них двом ще немає й тридцяти років. Представник «Удару» Ігор Побер переконаний, що жителі області голосували не стільки за особистостей, скільки за партійні бренди. Правдивість його слів підтверджує розклад політичних уподобань тернопільців. На першому місці — ВО «Батьківщина», на другому — «Свобода», на третьому — «Удар».
Любов ЛЕВИЦЬКА.
Рівне
В Острозькому районі та місті Кузнецовську зафіксовані факти, коли нетверезі виборці на виборчих дільницях порвали свої бюлетені. А ось у Корецькому районі під час проведення виборів 56-річний член комісії вжив надмірну кількість спиртного, що змусило склад комісії прийняти рішення про його виключення зі складу ДВК через неадекватну поведінку. Нетверезий чоловік, не погодившись із цим, почав висловлюватись нецензурно та перешкоджати роботі членів комісії. У ситуацію на прохання членів комісії втрутились працівники міліції, які припинили хуліганські дії нетверезого чоловіка.
Олександра ЮРКОВА.
Чернівці
У понеділок, 29 жовтня, до чергової частини Сторожинецького РВ УМВС в Чернівецькій області надійшло повідомлення із Сторожинецької центральної районної лікарні про те, що на приймальний покій із вогнепальним пораненням в голову поступив 59-річний житель. Як стало відомо, це кандидат у народні депутати по 202-му мажоритарному виборчому округу Володимир Токарюк (безпартійний, самовисуванець). У ході перевірки було встановлено, що вранці 29 жовтня чоловік, перебуваючи у підсобному приміщенні власного господарства, з метою вчинення самогубства здійснив один постріл із власного карабіна (калібр — 7,62 мм) в скроневу частину голови. Дружина, виявивши тіло чоловіка, одразу ж викликала швидку допомогу. У лікарні під час надання медичної допомоги він помер. Зазначимо, що 59-річний чоловік раніше мав будівельний бізнес, але зазнав значних збитків під час кризи 2008 року. Спочатку Володимир Токарюк був членом партії «УДАР», але після висунення кандидатом у народні депутати його виключили з неї за порушення партійної дисципліни. Однією з версій причини самогубства може бути те, що чоловік взяв чимало кредитів на передвиборчу кампанію.
Сергій СУЛИМА.