Запланований обсяг фінансування інвестпрограми на наступний рік становить 35,93 мільйона гривень. Пріоритетом витрат і надалі будуть заходи для забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання. Основними джерелами фінансування усіх передбачених програмою заходів є амортизаційні відрахування та прибуток ПАТ «Рівнегаз».

На жаль, інвестиції на наступний рік будуть «скромнішими», ніж, скажімо, у 2013-му і 2014-му, коли вони становили, відповідно, 46,4 мільйона і 35,3 млн. гривень. Це пов’язано із значним погіршенням фінансового стану підприємства, адже зменшилося споживання газу абонентами ПАТ «Рівнегаз». Так, цьогоріч компанія недоотримала близько 23,1 мільйона гривень доходів, закладених в тариф на транспортування. Тож зменшилися й обсяги фінансування інвестпрограми.

— Попри труднощі, пов’язані з вкрай нестабільним економічним становищем у державі, наше підприємство продовжує вкладати значні інвестиції у модернізацію газових мереж. Адже від цього залежать безаварійність та безперебійність газопостачання, — каже заступник голови правління — головний інженер ПАТ «Рівнегаз» Олександр Ганжа.

Рівне.