Після виборів потрібно організувати життя в країні, відмовившись від протистояння і взаємних обвинувачень. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у неділю після того, як взяв участь у голосуванні на парламентських виборах, повідомляє прес-служба Верховної Ради.
Відповідаючи на запитання журналістів, керівник парламенту зазначив, що голосував «за стабільність і передбачуваність». А виборча кампанія загалом, на думку В. Литвина, «була кволою і зводилася до взаємних претензій, звинувачень і критики». «Особливо критика звучала на адресу тих, хто мав найвищий рейтинг», — додав він. Окрім цього, сказав Голова Верховної Ради, під час виборів практично ніхто з кандидатів не говорив про «плани, концепції, програми розвитку країни та її облаштування».
Глава парламенту припустив, що деякі політичні сили у разі невдоволення результатами виборів можуть спробувати організувати «ті чи інші акції, маніфестації, голодовки і таке інше».
Підсумовуючи, В. Литвин наголосив, що необхідно «зробити все, щоб голосування відбулося штатно, а комісії підрахували результати такими, якими вони були у результаті волевиявлення людей». «А потім потрібно організувати життя в країні», — сказав він.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Дослівно
Володимир Литвин: 
«Я проти війни. Я за те, щоб була робота, діалог, позитивний сценарій розвитку країни. Тим паче, що виборча кампанія вибудовувалася на ненависті, протистоянні, взаємному обвинуваченні. Це шлях в нікуди, і від нього треба категорично відмовитися якомога швидше».