На Волині з робочою поїздкою перебував Перший заступник Голови Верховної Адам Мартинюк. У селі Жидичин Ківерцівського району, яке він відвідав першим, проживає понад три тисячі чоловік, однак тут досі не було дитячого садочка. У 2008 році громада, яку очолює сільський голова Олег Данкевич, розпочала його будівництво. Звели стіни, накрили будівлю, але забракло коштів. Тож коли весною цього року Жидичин відвідав А. Мартинюк, мешканці села звернулися до нього з проханням допомогти у завершенні будівництва. І ось через півроку разом з мешканцями Жидичина радіє, що вдалося здійснити задумане.
Раділи й матері села Нові Червища Камінь-Каширського району, де також відкрили новий дитсадочок. Ініціативу сільської громади, члени якої вирішили віддати свої майнові паї на будівництво, також підтримав А. Мартинюк. «Радий, що долучився до того, щоб у вашому селі з’явився цей заклад. Радий ще й тому, що тут немає жодної державної копійки, жодного асигнування з держбюджету. Це все за рахунок спонсорських коштів», -сказав він, вітаючи селян.
Волинська область.
На знімку: Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк вітає мешканців села Нові Червища з відкриттям дитячого садочка.
Фото автора.