Деякі міністри підуть писати закони
У день парламентських виборів штаб Партії регіонів розташувався у столичному готелі «Інтерконтиненталь». З десятої ранку у прес-центрі проводилися прес-конференції з кандидатами в народні депутати, відео-мости з регіональними штабами, здійснювалися прямі включення із Центральної виборчої комісії. Тож засоби масової інформації були в курсі практично всіх подій, що відбувалися на виборчих дільницях. Загалом атмосфера в штабі була досить спокійна. З боку журналістів особливої активності не спостерігалося.
Ближче до вечора почали з’їжджатися віп-чиновники. Зокрема, народні обранці, урядовці, кандидати у народні депутати очікували приїзду Прем’єр-міністра, лідера Партії регіонів Миколи Азарова (на знімку), який з’явився в штабі о восьмій годині вечора.
Перед початком прес-конференції на екрані висвітилися перші результати екзит-полів. Після чого М. Азаров сказав, що ці дані свідчать самі за себе. Якесь коригування буде, але вже зовсім очевидно, що біло-сині перемогли. Це означає факт довіри курсу Президента, який реалізовує уряд.
Він також привітав усіх українців із проведенням вільних демократичних виборів до Верховної Ради.
М. Азаров спрогнозував результати щодо виборів у мажоритарних округах. «У нас буде відрив щонайменше 10 відсотків. І така само пропорція — в мажоритарних округах. Тому я гадаю, що Партія регіонів матиме більшість», — заявив він.
Крім того, прем’єр сподівається на допомогу опозиції в подоланні кризи. Він підкреслив, що потрібно припиняти марні дискусії і працювати на розвиток країни. Щодо цього його політична сила готова до максимального співробітництва.
Також прем’єр не виключає змін в уряді. За його словами, вони будуть пов’язані з тим, що деякі міністри перейдуть на роботу до Верховної Ради.
Лідер Партії регіонів також не забув подякувати журналістам за об’єктивне висвітлення парламентських виборів.
Останній брифінг кандидатів у народні депутати закінчився вночі, на початку першої. Після чого штаб регіоналів завершив свою роботу.
А вже вчора під час прес-конференції віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики, заступник глави Партії регіонів Сергій Тігіпко підкреслив, що основне завдання його політичної сили — формування більшості в парламенті, яка могла б розв’язувати наявні в країні проблеми. Він зазначив, що ПР готова до переговорів про входження в більшість передусім із народними депутатами, які йшли на вибори як незалежні кандидати, а також з іншими парламентськими фракціями.
Також С. Тігіпко сказав, що до виборів Верховної Ради його партія не обговорювала кадрові питання щодо формування Кабінету Міністрів. На його думку, до цих питань потрібно підходити тоді, коли проводитимуться переговори щодо коаліції.
Фото з сайту «Урядовий портал».