Зрозумівши, що «Свобода» проходить до парламенту, О. Тягнибок (на знімку) більше говорив про необхідність захисту досягнутого результату. 
Як з’ясувалося, не завжди й правоохоронці могли конкурувати з бандитами. Приміром, спостерігачі від «Свободи» виявили в Білій Церкві на 90-му окрузі в приміщенні Чорнобильського фонду осіб, що здійснювали підкуп виборців. Вони видавали гроші в обмін на фотографію бюлетеня, у якому стояла позначка напроти прізвища одного з кандидатів. На місце прибув спецпідрозділ «Беркут» і затримав зловмисників, та невдовзі туди ж заявилися невідомі бандити, які побили бійців «Беркута» та «визволили» фальсифікаторів. Подібних точок підкупу виборців у місті було дуже багато. Станом на 11.40 Білоцерківська міська організація «Свободи» повідомляла про 38 точок, де здійснювалася видача коштів виборцям в обмін на фото бюлетеня, в якому стоїть позначка навпроти прізвища потрібного кандидата.
Після завершення голосування О. Тягнибок у виборчому штабі «Свободи» відповів на запитання журналістів. Зокрема, коментуючи висловлювання лідера партії «УДАР» Віталія Кличка про радикалізм «Свободи», він запропонував йому уточнити, де цей радикалізм — у програмі чи в кроках «Свободи», бо «може, він також перебуває під враженням від певної контрпропаганди». Не обійшлося і без запитання про ставлення «Свободи» до євреїв. «Чи антисемітська ви партія», — прямо запитав журналіст із Ізраїлю. «Я поважаю патріотичні погляди громадян Ізраїлю, мені дуже подобається, що Ізраїль має таке міністерство закордонних справ, яке своїми заявами намагається захищати інтереси своїх співвітчизників та своєї держави. Я б хотів попросити ізраїльську сторону аналогічно поважати наші патріотичні почуття і з розумінням поставитися до вільного волевиявлення українців. Напевно, кожна представлена в Кнесеті ізраїльська партія є націоналістичною партією. І, дай Боже, щоб у нас було так само», — відповів він.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.