За словами народного депутата, лідера КПУ Петра Симоненка (на знімку), результати екзит-полів істотно відрізняються від реальних показників, у багатьох областях вони занижені.
Підсумовуючи, Петро Симоненко додав, що не може довіряти результатам, які дали соціологічні служби. Оскільки «вони спрогнозовані, сплановані й відбулися на замовлення великого олігархічного капіталу. Нині ми чекаємо на підрахунок голосів від ЦВК, а також результати свого паралельного підрахунку», — сказав він.
Саме з огляду на власний паралельний підрахунок комуністи й плануватимуть свої подальші дії. Зокрема, мають намір опротестувати в судах результати голосування на тих дільницях, на яких підсумок не співпадатиме з паралельним підрахунком партії.
Що стосується виборів загалом, то, за словами П. Симоненка, їх можна віднести до таких, які відбулися недемократично та з великою кількістю фальсифікацій. «На жаль, є факти, які засвідчили: ця виборча кампанія привнесла ще більше негатива для того, хто працюватиме в парламенті... Маю на увазі наслідки... Тобто, завдяки фальсифікаціям та передвиборним технологіям у парламент знову пройшли представники крупного капіталу», — підсумував П. Симоненко. На думку парламентарія, Україна має повернутися до пропорційної виборчої системи, за якої народні депутати обираються за виборчими списками. І комуністи, пообіцяв депутат, виступлять із відповідною ініціативою.
Також фракція, за його словами, ініціюватиме розслідування фактів нецільового використання бюджетних коштів на фінансування виборчої кампанії окремих кандидатів в одномандатних округах.
Що ж стосується співпраці з іншими політичними силами, то, як запевнив П. Симоненко, у новому складі Верховної Ради Комуністична партія діятиме як самостійна політична сила. Не буде серед комуністів і «тушок». «Ми заявляємо, що будемо принципово обстоювати позиції, проголошені нами під час виборчої кампанії. Ми ніколи не зрадимо своїм програмним принципам і серед нас немає тих, хто продавався, зраджуючи інтереси виборців. Серед нас не було і ніколи не буде «тушок», — наголосив лідер КПУ.
Вл. інф.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.