Віталій Кличко (на знімку) заявив, що його політична сила розраховує на виборах набрати не менше 15% голосів виборців і надалі, під час підрахунку голосів, виборюватиме кожен голос, відданий за цю політичну силу.
У виборчому штабі нарікали на порушення під час виборчої кампанії та в день голосування. Зокрема, керівник виборчого штабу Віталій Ковальчук говорив про «каруселі», спроби підкупу виборців грошима та продуктовими наборами, аномально чиселенні раптові хвороби, появу в списках неіснуючих вулиць та зникнення зі списків цілих будинків. Керівник штабу також заявив, що партія вимагатиме перерахунку голосів на тих дільницях, де були фальсифікації, обстоюватиме результати голосування у суді та готова ініціювати імпічмент президента. «УДАРники» розраховують отримати в новому парламенті 60—70 місць за партійним списком та 20—25 мандатів у мажоритарних округах.
У ніч після виборів Віталій Кличко зробив низку нових політичних заяв. Він запевнив, що «УДАР» не співпрацюватиме з Партією влади та Компартією. «Ми в жодному разі не бачимо себе в співпраці з Партією регіонів та КПУ. Після того, як увійдемо в парламент, ми плануємо співпрацювати з партіями «Батьківщина» і «Свобода», — наголосив політик. Однак якщо регіонали підтримають закони, підготовлені «УДАРниками», у Кличка будуть «дуже раді». А наразі «УДАР» зосереджує свої сили на недопущенні фальсифікацій під час підрахунку голосів. «Відомо, що вибори виграє не той, хто голосує, а той, хто підраховує голоси. Тому зараз нам важливо захистити всі голоси, які ми отримали, — підсумував Кличко. — Ми задоволені результатами, як для молодої партії. Найважливіше завдання — об’єднати Україну, не залежно від регіонів, вирішуючи ключові питання, які нині турбують людей».
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.