Три факти телефонного шахрайства зареєстрували працівники чергової частини Рівненського міського відділу міліції.

59-річну рівнянку посеред ночі розбудив дзвінок з невідомого номера. «Спросоння мені видалося, що телефонує молодший син. Він бідкався, що збив людину. А потім хтось продовжив: мовляв, треба чотири тисячі доларів США, щоб допомогти потерпілому, який зараз у реанімації. Їх наказали передати таксистові, котрий під’їде до будинку, — розповідає жінка.

Намагаючись виручити сина, жінка винесла таксистові останні чотири тисячі гривень, які готувала невістці на пологи. Лише згодом передзвонила синові й була приголомшена, дізнавшись, що той спить удома. Однак уже було пізно — гроші поїхали разом із таксистом.

Подібний сценарій шахраї намагалися розіграти і з 69-річною пенсіонеркою із Володимирецького району. Вранці її нібито потурбував голос зятя, який збив людину. За мить, погрожуючи жінці, невідомий чоловік вимагав сімдесят тисяч гривень, аби «залагодити справу». З грошима, які відкладала на «чорний» день, жінка зібралася їхати до Рівного, щоб переказати через банківське відділення. Але перед цим зателефонувала зятеві, і з’ясувалося, що з ним було все гаразд. Це і врятувало її від шахраїв.

Уже близько обідньої пори того ж таки 30 вересня телефонні шахраї знайшли іншу жертву — 49-річного рівнянина. Знову ДТП, знову потрібно «виручати» сина. Але, схоже, чоловік вже чув про подібну аферу (в Рівному таке вже трапляється не вперше), тож не купився на неї...

— Укотре просимо громадян у таких випадках телефонувати в міліцію, — радить перший заступник начальника Рівненського міськвідділу міліції Тарас Сабанюк.

Рівне.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.