В Україні створено конкурентні умови для всіх учасників виборів. У цьому прем’єр Микола Азаров під час учорашньої зустрічі запевнив голову Постійного комітету в закордонних справах та міжнародної торгівлі Сенату Канади, керівника канадської місії спостерігачів за виборами 2012 року в Україні сенатора Рейнел Андрейчук (на знімку).

«Вибори проходять достатньо конкурентно. І Президент, і уряд зробили все, щоб забезпечити рівний доступ всіх політичних сил до засобів масової інформації, свободу ведення агітації», — наголосив глава уряду, додавши, що керівництво України зацікавлене у проведенні чесних, прозорих і демократичних виборів, для чого створено всі умови.

З цією метою, за його словами, в Україні вперше буде застосовано практику он-лайн-спостереження за ходом виборів за допомогою веб-камер, які встановлено на всіх виборчих дільницях. Крім того, на виборчих дільницях за законністю процесу стежитимуть спостерігачі від усіх партій, в тому числі й представники міжнародних організацій.

У свою чергу сенатор Рейнел Андрейчук відзначила важливість того, що зробив уряд для забезпечення належних умов проведення парламентських виборів в Україні. При цьому вона наголосила на фаховості та об’єктивності канадських спостерігачів, які приїхали в Україну. «Це найбільша місія, яку уряд Канади направив в Україну. Я очолюю місію із 400 людей, які є справжніми професіоналами, є абсолютно об’єктивними. Ми підпорядковуємося українським законам про вибори, а також міжнародним стандартам», — сказала вона.

Фото з сайту «Урядовий портал».