У Луганськом національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася виставка робіт аспіранта кафедри педагогіки Кардохі Дара. Хлопець приїхав до Луганська з Курдистану. Художню освіту він здобув на батьківщині, а в ЛНУ приїхав займатися наукою. Наукові дослідження допомогли Кардохі вдосконалити свою майстерність. Тут він створив понад 30 великих портретів, вклавши в них всю свою майстерність і натхнення. «Над представленими портретами я працював рік. Ці роботи я присвятив своєму батькові, який навчив мене малювати і був моїм першим наставником, а також всім близьким людям, Україні й Луганську», — сказав автор виставки.
Цей художній жанр потребує особливої виразності і глибини образів. Деяким художникам вдається досягти рівня майстерності, достатнього для написання академічних робіт. Техніка виконання дуже складна, адже завдання художника — якомога чіткіше передати різні емоції людей.
— Мистецтво портрета — це вершина художньої майстерності, до якої йдуть дуже довго. Роботи Кардохі вражають своєю емоційністю і майстерністю створення образів, — каже доктор педагогічних наук, завідувач кафедри образотворчого мистецтва та професійної майстерності Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Тетяна Зюзина.
Фото прес-служби ЛНУ імені Т. Шевченка.