За кошти міського бюджету в Кам’янці-Подільському придбали найсучаснішу модель фіброгастроскопа, який допомагає роздивитися верхні відділи шлунково-кишкового тракту, дозволяє проводити ранню діагностику пухлин та передпухлинних станів.
Вартість такого апарату — 260 тисяч гривень. Як кажуть місцеві лікарі, це найсучасніше обладнання такого типу в регіоні, якого не має навіть обласний центр. Раніше за підтримки області придбали та змонтували найсучасніший цифровий флюорограф. За допомогою такої техніки Кам’янець-Подільський може стати південним лікувально-діагностичним центром області, який обслуговуватиме й навколишні райони.
...маля отруїлося пшеницею для гризунів
Однорічна дівчинка з села Іванівка Новоушицького району на Хмельниччині отруїлася пшеницею для гризунів. Трагедія сталася 24 жовтня увечері. За домашніми клопотами батьки не помітили, як дитина дісталася до протруєного зерна та з’їла його. Дівчинку привезли до приймального відділення Новоушицької райлікарні. На щастя, медики змогли їй допомогти, і наразі дитина перебуває на лікарняному ліжку в задовільному стані.