На базі ВПУ-22, що у місті Сарни Рівненської області, виготовляють дерев’яні конструкції, які слугуватимуть тимчасовою домівкою тим, хто зараз на передовій. У них бійці матимуть можливість обігрітися, перевдягнутися та відпочити. Ці будиночки для воїнів АТО можна швидко розібрати та зібрати, захистити від ураження в траншеї плитами перекриття та фундаментними блоками. Споруда розрахована на шість місць відпочинку з можливістю встановити котел для обігріву на зразок «буржуйки».
Перед тим як розпочати виготовляти такі будиночки, громадський активіст Роман Захарчук вивчав досвід подібного виробництва у Харківській області. Але те, що в тій місцевості бракує лісоматеріалів, значно збільшує вартість виробництва, а на Поліссі є можливість його здешевити. Для виготовлення будиночка потрібно 5—6 куб. м обрізної дошки 25 мм, 0,5 куб. м необрізної дошки 50 мм, 6 рулонів теплоізоляційної мінвати, рулон гідроізоляційної плівки та руберойду, саморізи. Собівартість модульного будиночка становить орієнтовно 25 тисяч гривень.
Проект почав реалізовуватися завдяки студентам та колективу ВПУ, які погодилися працювати безплатно. Активно підтримує процес керівництво навчального закладу в особі Володимира Городнюка. Депутати районної ради Володимир Банацький, Микола Клевака та приватний підприємець Руслан Гула посприяли у забезпеченні пиломатеріалами, депутат районної ради Олег Жошко надав спонсорську підтримку мінватою. Колектив музичної школи зібрав 3200 гривень. Готовий виріб уже найближчим часом вирушить у зону АТО і слугуватиме тимчасовою домівкою для сарненчан. На черзі ще три підрозділи, в яких несуть службу жителі Сарненського району. Вони попросили, щоб і для них виготовили подібні конструкції.
 
Гоща
Рівненської області.