Партія регіонів не ставить за завдання створити конституційну більшість у Верховній Раді наступного скликання, проте розраховує отримати третину депутатських мандатів у багатомандатному виборчому окрузі за партійними списками та якнайменше 140 мандатів у мажоритарних округах. Про це на прес-конференції в прес-центрі Партії регіонів заявив голова парламентської фракції ПР Олександр Єфремов.

«Ми не ставимо перед собою завдання створювати конституційну більшість у парламенті, це неможливо зробити з огляду на ті рейтинги, які є. Але поборотися за більшість треба», — сказав О. Єфремов.

Парламентарій також заявив, що навіть якщо регіонали матимуть просту більшість у Верховній Раді, то не звертатимуться за підтримкою до інших фракцій. «Було б краще, аби об’єдналися політичні сили, які змогли б об’єднати загалом Україну. Я про це вже кажу багато років. На жаль, ми поки що до такого формату не прийшли», — додав О. Єфремов.

Політик також спрогнозував кадрові ротації у Кабінеті Міністрів після парламентських виборів. За його словами, рішення прийматиметься залежно від спільної позиції Партії регіонів. «Робити випереджаючі якісь прогнози щодо кадрових ротацій у Кабміні не варто, — сказав він. — Те, що трансформації будуть, це однозначно. Але які — сьогодні неможливо відповісти». О. Єфремов також заявив, що регіонали в наступному парламенті не об’єднуватимуться з «радикально націоналістичними силами».

«Я можу твердо сказати, що ми навряд чи пропонуватимемо співробітництво радикальним силам націоналістичного — навіть з перегибом — напряму», — зазначив О. Єфремов.