Мешканці Херсонщини ризикують залишитися без власної рятувальної служби. При формуванні бюджету обласна рада вирішила зекономити на єдиному в краї комунальному аварійно-рятувальному загоні, зменшивши витрати на його утримання з 68 до 31 тисячі гривень на місяць. Заради виживання, командування загону скоротило штат з 42 до 25 рятувальників, та й це не допомогло: грошей не вистачає навіть на заробітну платню, і заборгованість з неї уже перевищила місячний термін.
У Херсонському обласному комунальному аварійно-рятувальному загоні (ХОКАРЗ) переконані, що облраді та облдержадміністрації час уже визначитися: якщо загін потрібен, то на його утримання до кінця нинішнього року необхідно відшукати у казні 240 тисяч гривень. Якщо ж на його існуванні вирішено поставити хрест, то це обійдеться ще дорожче. В управлінні з надзвичайних ситуацій Херсонської ОДА вже підрахували, що виплати бійцям ХОКАРЗу матеріальної допомоги, компенсації за невикористані відпустки тощо загалом потягнуть щонайменше на півмільйона гривень.
Хоча і не можна сказати, що в місцевій казні панує таке вже хронічне безгрошів’я. Приміром, цього року Херсонська обласна рада з третьої спроби (два попередні аукціони зірвалися) продала приватній компанії будівлю кінотеатру «Україна» у центрі міста, виручивши за нього 11,2 мільйона гривень. З отриманих грошей 4,45 мільйона чиновники уже витратили. Але не на утримання рятувальників, а на створення персонального комфорту: утеплення та євроремонт одного з корпусів ОДА на проспекті Ушакова, 47 обласного центру.