Сотні людей штурмували сьогодні з ранку будівлю Криворізької міської ради.

Особливе невдоволення протестувальників спричинила інформація про організацію владою міста корупційної схеми на забезпеченні харчування школярів, а також про плани передати чергове комунальне підприємство у приватні руки.

Фактично під стінами міськвиконкому проходило одразу кілька мітингів. Представники громадських організацій зібрали ініціативну групу, щоб обговорити з міською владою тарифи на комунальні послуги, ціни на проїзд у громадському транспорті, які є одними з найвищих в Україні. І коли кордон бійців комунальної міліції — «Муніципальної гвардії» — ініціативну групу із представників ЗМІ в будівлю не пустив, люди спробували прорватися самостійно, розбивши шибки. Із приводу псування майна правоохоронці склали протокол.

За наявною інформацією, сесія міськради розпочалася о 9-й за закритими дверима в оточеній з усіх боків будівлі. Уже о 10.05 депутати завершили сесію й оперативно покинули будівлю через внутрішній двір.

Протестувальники, що зібралися, пригрозили триматися до кінця, заявили про плани встановити біля міськради намети й закликали городян до початку безстрокової акції протесту проти діючої в місті влади.

 

Дніпропетровська область.

Фото 1kr. ua