Днями народний депутат України Сергій Сас повідомив про те, що начебто побито його колегу, лідера Об’єднаної опозиції «Батьківщина» в Кіровоградській області Валерія Кальченка. Про це інформувала «Українська правда». За словами Сергія Саса, 21 жовтня о 21-й годині Валерій Кальченко виходив зі своєї квартири у Кіровограді, щоб винести сміття. Коли він вийшов, назустріч йому почав рухатися молодий чоловік спортивної статури, який завдав народному депутатові сильного удару в голову. Кальченко впав і сильно забився, отримавши розсічення надбрівної дуги.
Соратники пов’язали цю подію з політичною діяльністю потерпілого. Проте ані Валерій Михайлович, ані його рідні міліцію та «швидку» не викликали. До цього часу не з’явився і коментар самого Кальченка, а прес-служба місцевої організації «Батьківщини» не відповідає на телефонні дзвінки.
Управління МВС в області оприлюднило офіційну заяву. «22 жовтня цього року в деяких засобах масової інформації було оприлюднено заяву представника однієї з політичних партій про побиття кандидата в депутати від їх політичної сили. Органами внутрішніх справ ця інформація була зареєстрована через повідомлення в ЗМІ, оскільки особа з будь-якими заявами до міліції не зверталася, — повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС в Кіровоградській області. — За цим фактом було проведено перевірку, за результатами якої в порушенні кримінальної справи відмовлено через відсутність самої події злочину. Зокрема, в своїй письмовій заяві на ім’я начальника УМВС в області, кандидат в депутати відмовився від проходження судово-медичного обстеження. Перевірку за цим фактом, у тому числі щодо зв’язку з його політичною діяльністю, просить не проводити, оскільки ні до кого претензій не має».
 
Кіровоград.